ΝΕΑ ΤΗΣ Ο.Σ.Π.Α


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

===========================================================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15/04/2011

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

όπως ενημερωθήκαμε σήμερα από τον ΟΑΕΔ, με σύμφωνη γνώμη της διοίκησης και των  αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, ξεπεράστηκαν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και προχωρούν στην κεντρική διάθεση των χρημάτων που αφορούν στην δεύτερη δόση του εφάπαξ ποσού κοινωνικής ενίσχυσης του Ν.3717/2008 και ΠΝΠ 16/09/2009, πιστώνοντας τους λογαριασμούς μας στην Εθνική Τράπεζα, όπως και κατά την καταβολή της πρώτης δόσης.

Έτσι για όσους δικαιούχους δεν έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με τον ΟΑΕΔ, η πίστωση των χρημάτων θα ξεκινήσει την Μεγάλη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Για τον λόγο αυτό δεν χρειάζεται να επισκεφθεί κανείς συνάδελφος τον ΟΑΕΔ ή να τηλεφωνήσει στα υποκαταστήματα. Δείτε την σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του ΟΑΕΔ για την κατανόηση που έδειξαν και να  ευχηθούμε σε όλους

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,

ελπίζοντας ότι έστω και με καθυστέρηση κλείνουμε ένα θέμα αρκετά βασανιστικό για όλους μας.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

Αναλυτική Κατάσταση Μεταφοράς με βάσει τη διαδικασία του Ν.3717/2008 και ΠΝΠ 16/09/2009 από τις οποίες απεσύρθησαν

Είχαν υποβληθεί 2.266 αιτήσεις μεταφοράς, από τις οποίες απεσύρθησαν 324 λόγω συνταξιοδότησης.

Επομένως το σύνολο των αιτήσεων μεταφοράς προς υλοποίηση είναι 1.941.

Έχουν ήδη μεταφερθεί και δημοσιευθεί σε ΦΕΚ 1.901.

————————————————————————————————————————————–

ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ 30 σε στάδιο υπογραφών και

10 στο Εθνικό Τυπογραφείο για ΦΕΚ.

Σε συλλογή υπογραφών:

ΕΦΕΤ                                                           2 άτομα –σε αρχικό σχέδιο ΚΥΑ για 1η υπογραφή

ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ                                                    1 άτομo –σε έγκριση πίστωσης και μετά ΦΕΚ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ                                                    5 άτομα –σε έγκριση πίστωσης και μετά ΦΕΚ

ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ                                             1 άτομο –2η υπογραφή στο ΥΜΕ

Γ.Γ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ                                          4 άτομα –σε αρχικό σχέδιο ΚΥΑ 1η υπογραφή

Γ.Γ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ                                          1 άτομο –στην 20η διεύθυνση στο ΓΛΚ

ΕΟΤ                                                             2 άτομα –σε αρχικό σχέδιο ΚΥΑ για 1η υπογραφή

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ                                         1 άτομο -στην ΥΔΕ του φορέα και μετά 20η Δ. ΓΛΚ

Γ.Γ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ                                 3 άτομα -στην 20η Δ. ΓΛΚ και μετά ΥΔΕ και ΦΕΚ

ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ       1 άτομο -στην ΥΔΕ του φορά και μετά 20η Δ. ΓΛΚ

ΥΠ. ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ             1 άτομο –για 2η υπογραφή στο ΥΜΕ

ΓΕΝ                                                              1 άτομο -σε αρχικό σχέδιο ΚΥΑ για 1η υπογραφή

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ                                  1 άτομο –στην ΥΔΕ του φορέα και μετά στην 20η Δ. ΓΛΚ

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ                                                           1 άτομο –στην 21η στο ΓΛΚ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ                                                          1 άτομο –στο ΥΜΕ για 2η υπογραφή

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ                                                    3 άτομα -στο ΥΜΕ για 2η υπογραφή

ΥΠ. ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ             1 άτομο –στο ΥΠΕΣ για 2η υπογραφή

Σύνολο 30 άτομα

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για ΦΕΚ:

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ                                                           7 άτομα

ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ                                                         2 άτομα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ                                                          1 άτομο

Σύνολο 10 άτομα

Ελπίζουμε σύντομα να υλοποιηθούν και οι τελευταίες αυτές περιπτώσεις, έτσι ώστε όλοι οι συνάδελφοι να διασφαλίσουν το εργασιακό τους μέλλον, όπως άλλωστε είχαμε δεσμευτεί εξ αρχής.

Η επιτροπή μεταφορών της ΟΣΠΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09/03/2011

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει η καθυστέρηση καταβολής τους εφάπαξ ποσού των 20000€ οφείλεται στην κωλυσιεργία των αρμόδιων υπηρεσιών του Γ.Λ.Κ. να προωθήσουν  την απαιτούμενη από τον Ν 3717/08 Κ.Υ.Α. για υπογραφή και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Με συνεχόμενα ερωτήματα και αιτιάσεις που προκαλούν προβληματισμό και εκνευρισμό σε όλους μας, επαναφέρουν προς διερεύνηση θέματα που έχουν απαντηθεί κατά το παρελθόν και έχουν μάλιστα υιοθετηθεί από υπηρεσίες του Κράτους και φορείς του Δημοσίου. Ελπίζουμε σύντομα να ξεπεραστούν όλες αυτές οι αγκυλώσεις και να ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία.

Εις ότι αφορά στο θέμα παραλαβής και διαχείρισης των ομολόγων σας ενημερώνουμε, για αποφυγή κάθε παρεξήγησης, ότι είναι καθαρά προσωπικό θέμα του κάθε συναδέλφου όπως και προσωπική επιλογή είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του με όποιο τρόπο θεωρεί καλύτερο ο κάθε συνάδελφος.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της Ο.Σ.Π.Α. δεν διερευνά ομαδική διαχείριση των ομολόγων, διότι κάτι τέτοιο είναι αφενός ανέφικτο και αφετέρου εκτός των αρμοδιοτήτων μας.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                     Γρηγόρης Καγκιούζης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04/03/2011

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

η διαδικασία μεταφοράς των ομολόγων βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς να μας έχει αναφερθεί ως σήμερα οποιοδήποτε πρόβλημα. Όπως έχουμε ενημερωθεί υπάρχουν ακόμη περίπου 1.000 συνάδελφοι οι οποίοι πρέπει να περάσουν από το κατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ που συνεργάζονται προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ΟΜΟΛΟΓΟΥ στον ατομικό τους λογαριασμό, για να μπορούν να το διαχειριστούν όπως εκείνοι νομίζουν καλύτερα. Καλό είναι αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και οποιοδήποτε πρόβλημα πιθανόν δημιουργηθεί, αλλά και να ελεγχθεί η εξόφληση του συνολικού ποσού με την καταβολή των μετρητών που θα μας δοθούν μέσω του ΟΑΕΔ.

Το πρόβλημα της εμπλοκής για την έκδοση της ΚΥΑ, που θα ρυθμίζει την καταβολή των μετρητών μέσω του ΟΑΕΔ και την τελική εξόφληση όλων μας, ξεπεράστηκε σύμφωνα με τη θέση που εμείς υποστηρίξαμε ευθύς εξαρχής και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να προωθηθεί προς το Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                     Γρηγόρης Καγκιούζης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25/02/2011

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

συνεχίζοντας τον αγώνα μας για την πλήρη αντιμετώπιση και επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων σας ενημερώνουμε ότι:

α. Για την καταβολή του εφάπαξ ποσού των 20.000€ το οποίο επρόκειτο να μας καταβληθεί εντός του Φεβρουαρίου, έχει υπογραφεί τόσο η έγκριση της σχετικής δαπάνης, όσο και η διάθεσή της προς τον ΟΑΕΔ, από τους αρμόδιους Υπουργούς. Αυτό που καθυστερεί είναι η έκδοση της προβλεπόμενης από το Νόμο 3717/08 ΚΥΑ, λόγω απρόβλεπτης εμπλοκής εγγράφου από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Από την καθημερινή παρέμβαση της ΟΣΠΑ για το συγκεκριμένο θέμα γνωρίζουμε ότι τελικώς εκδόθηκε το συζητούμενο έγγραφο, σύμφωνα με την θέση που εμείς υποστηρίξαμε σθεναρά όλο το διάστημα και από χθες το πρωί βρίσκεται στο γραφείο του αρμόδιου Υφυπουργού για υπογραφή και προώθηση προς ο ΓΛΚ, προκειμένου να γίνει δυνατή η έκδοση της ΚΥΑ. Μετά από αυτό, πιστεύουμε ότι η όλη διαδικασία υπογραφής και δημοσίευσης σε ΦΕΚ της ΚΥΑ εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου είναι δυνατή, οπότε θα γίνει δυνατή και η άμεση καταβολή των χρημάτων προς τους δικαιούχους από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

β. Για το θέμα ολοκλήρωσης της μεταφοράς των εναπομείναντων τελευταίων (περίπου 100) συναδέλφων, τα μέλη της επιτροπής της ΟΣΠΑ καθώς και το ΔΣ είναι σε καθημερινή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών για την συντομότερη δυνατή τοποθέτησή τους.

γ. Για το θέμα της μεταγενέστερης τροποποίησης του Ν. 3717/08, ως προς το σημείο της κάλυψης του μισθού στους μεταφερόμενους, αναμένουμε νομική διερεύνηση και γνωμοδότηση για την οποία και θα σας ενημερώσουμε, αλλά και με βάσει την οποία θα καθορίσουμε την παραπέρα στάση μας.

δ. Ένα σημαντικό θέμα κοινωνικής ευαισθησίας, που έχει να κάνει με τους χιλιάδες συναδέλφους μας συμβασιούχους, τους οποίους κυριολεκτικά ο Ν. 3717/08 «πετάει» στο δρόμο, και αφορούσε στην «επαίσχυντη» ρύθμιση του συμψηφισμού του επιδόματος ανεργίας, φαίνεται ότι τελικώς ρυθμίζεται μέσα από σχετική τροπολογία που κατατίθεται στο υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

Η συνεχής παρέμβαση της ΟΣΠΑ αλλά και των ίδιων των συναδέλφων συμβασιούχων όλο αυτό το διάστημα, φαίνεται ότι τελικώς ευαισθητοποίησε κάποιους ελάχιστους εναπομείναντες κρατικούς λειτουργούς,  που διαθέτουν «ανθρώπινες» ευαισθησίες.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                     Γρηγόρης Καγκιούζης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16/02/2011   – 21:15

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα το πρωί έχουν δημιουργηθεί από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος οι επενδυτικοί λογαριασμοί των ομολόγων και  έχουν  πιστωθεί με το αναλογούν ποσό του καθενός αφαιρούμενου του αρχικού ποσού των 15000€ και του ποσού των 20000€ που πρόκειται να δοθεί σύντομα.

Tα ομόλογα, όπως σας έχουμε ενημερώσει, έχουν ημερομηνία έκδοσης την 31/01/2011 και ημερομηνία λήξης στις 30/06/2012,  η δε τοκοφορία τους αρχίζει από τις 31/01/2011 ανεξαρτήτως της προσέλευσης σας στο κατάστημα της Ε.Τ.Ε..

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που σας εξυπηρετεί οποιαδήποτε ημέρα μέχρι την 29/6/2012 (παραμονή της ημερομηνίας λήξης του ομολόγου), έχοντας μαζί σας την ταυτότητα ή το διαβατήριο και οποιοδήποτε έγγραφο έχει εκδοθεί από φορολογική αρχή και αναγράφει τη διεύθυνση κατοικίας και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου σας (εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης, πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, δήλωση φορολογίας εισοδήματος  υπογεγραμμένη για την παραλαβή της από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία ή κατατεθειμένη μέσω Internet κ.λπ.).

Επίσης θα διευκολύνει τη διαδικασία εάν γνωρίζετε τον αριθμό του λογαριασμού καταθέσεων που επιθυμείτε να συνδεθεί με το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο (ή να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο καταθέσεων).

Κατά την επίσκεψη σας στα Καταστήματα της Ε.Τ.Ε. θα διενεργηθούν οι διαδικασίες που επιβάλλει το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο της χώρας μας για τη διαφάνεια των συναλλαγών σε επενδυτικά προϊόντα και την προστασία των επενδυτών (Ν. 3606/2007), καθώς και οι διαδικασίες που αφορούν στην ασφάλεια κάθε συναλλαγής (επιβεβαίωση στοιχείων ταυτότητας και επικοινωνίας των δικαιούχων) και στη διαχείριση των ομολόγων σύμφωνα με την επιθυμία κάθε δικαιούχου (π.χ. προσθήκη συνδικαιούχων κλπ.).

Δεδομένου ότι η ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών απαιτεί αρκετό χρόνο, συνιστάται η, στο μέτρο του δυνατού, σταδιακή προσέλευση σας  στα Καταστήματα, ώστε η εξυπηρέτησή να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για τον λόγο αυτό προτείνουμε η προσέλευση να γίνει αλφαβητικά και συγκεκριμένα :

Στις 17 & 18/02 να προσέλθουν οι συνάδελφοι που το επώνυμο τους αρχίζει από Α έως και Ι.

Στις 21 & 22/02 να  προσέλθουν οι συνάδελφοι που το επώνυμο τους αρχίζει από Κ έως και  Μ.

Στις 23 & 24/02 να προσέλθουν οι συνάδελφοι που το επώνυμο τους αρχίζει από Λ έως και  Ω.

Εάν φυσικά κάποιοι επείγονται να παραλάβουν τα ομόλογα τους νωρίτερα μπορούν να προσέλθουν οποιαδήποτε ημέρα.

Όσον αφορά την καταβολή της Β δόσης, υπάρχει ένα διαδικαστικό θέμα που αφορά το Υπουργείο Οικονομικών και για το οποίο  παρεμβαίνουμε προκειμένου να παρακαμφθεί και να δοθεί η Β δόση  το συντομότερο δυνατόν.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                     Γρηγόρης Καγκιούζης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31/01/2011   – 17:30

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι οι διαδικασίες για την καταβολή του υπολοίπου ποσού της «Εφάπαξ Κοινωνικής Ενίσχυσης», βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης.

α) Για την καταβολή εφάπαξ ποσού μέχρι 20000€, που προβλέπεται να πιστωθεί στο λογαριασμό μας μέσω του ΟΑΕΔ εντός του Φεβρουαρίου, η σχετική Κ.Υ.Α. έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και έχει προωθηθεί στο Γ.Λ.Κ. για υπογραφή από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, προκειμένου κατόπιν να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για έκδοση ΦΕΚ.

β) Για την εξόφληση του υπολειπόμενου ποσού έχει ήδη προχωρήσει η διαδικασία από το Γ.Λ.Κ. μέσω της Εθνικής Τραπέζης για την διάθεση των ομολόγων, στο όνομα του κάθε συναδέλφου ξεχωριστά, στο ύψος του ποσού που οφείλεται, με ημερομηνία λήξης 30/06/2012 και επιτόκιο 1% κατά την λήξη του.

Το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ παρακολουθεί και παρεμβαίνει σε καθημερινή βάση για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας.

Για ότι νεότερο προκύψει καθώς και για τον τρόπο διάθεσης των ομολόγων θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                     Γρηγόρης Καγκιούζης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Αθήνα 13-12-2010   19:40

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 10/12/2010 πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή Σχέδιο Νόμου που αφορά τα εργασιακά θέματα και τις ΔΕΚΟ προκειμένου να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Αφού ψάξαμε και βρήκαμε το κείμενο του Σχεδίου Νόμου διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μία παράγραφος η οποία μας αφορά και αναφέρει τα εξής :

«Όσοι από 1.1.2010 έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί, καθώς και όσοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται εφεξής, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας από οποιαδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα, σε άλλο φορέα του δημόσιου τομέα, δικαιούνται μόνον το σύνολο των αποδοχών της θέσης στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται, χωρίς να διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον αποδοχές που ελάμβαναν στον φορέα από τον οποίο μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν. Κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ρυθμίζει  διαφορετικά το θέμα αυτό καταργείται. Αποδοχές που έχουν καταβληθεί ως προσωπική διαφορά μέχρι την έναρξη ισχύος της παραγράφου αυτής, δεν αναζητούνται.»

Με τα παραπάνω, η κυβέρνηση επιχειρεί για ακόμα μία φορά να μας στοχοποιήσει, βάζοντας στο επίκεντρο την προσωπική διαφορά, μέχρι 500€ που θα λάμβανε η πλειοψηφία των μεταφερομένων, ως μέτρο ενίσχυσης στις ήδη μειωμένες αποδοχές που θα παίρναμε στο φορέα που θα μεταφερθούμε.

Οι νομικοί, ήδη έχουν λάβει αντίτυπο του σχεδίου νόμου και επεξεργάζονται αν, πως και πότε μπορούμε αυτό να το προσβάλουμε. Βεβαίως πέρα από όλα αυτά η ενδεχόμενη ψήφιση του αύριο Τρίτη στη Βουλή πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα περικοπής του μισθού σε όλους τους συναδέλφους. Για το λόγο αυτό πρέπει να κάνουμε προσπάθεια και να ζητήσουμε την διόρθωση του συγκεκριμένου άρθρου πριν ψηφισθεί, αφού στους μειωμένους ήδη μισθούς που βρίσκουν οι συνάδελφοί μας στις νέες θέσεις που μεταφέρονται, με το συγκεκριμένο άρθρο έρχονται να ανατρέψουν αναδρομικά την προστασία του μισθού μας που είχε διασφαλισθεί ως προσωπική διαφορά μέσα από τον 3717/08.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ο.Σ.Π.Α., αύριο Τρίτη 14/12/2010 και ώρα 12.00 θα παραστεί στο υπουργείο Οικονομικών ( οδό Νίκης, κάτω από το Σύνταγμα), για να επιδώσει επιστολή διαμαρτυρίας, ζητώντας την απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου και σας ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ να δώσετε το παρών.

Στη συνέχεια θα συμμετάσχουμε όλοι στο συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για τις 13.00 στο Σύνταγμα, ενώνοντας την φωνή όλων των εργαζομένων συναδέλφων στις ΔΕΚΟ ενάντια στα αντεργατικά και ληστρικά μέτρα της Κυβέρνησης.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                     Γρηγόρης Καγκιούζης

Το Σχέδιο Νόμου, την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και την έκθεση αξιολόγησης, θα τα βρείτε στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις :

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 13/12/2010

Συνάδελφοι,

Συνεχίζοντας την ενημέρωση για τις μεταφορές σας παραθέτουμε τα κάτωθι:

Έχουν εκδοθεί ΦΕΚ για :

1253 συναδέλφους

Είναι στο Εθνικό τυπογραφείο και αναμένουμε να δημοσιευτούν:

47 άτομα για τη Γ. Γ. Εμπορίου

34 του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

19 άτομα για περιφέρειες ανά την επικράτεια

1 άτομο για ΕΣΥΕ Ευβοίας.

Έχουν πάρει έγκριση πιστώσεων από τη Δ 20 και ετοιμάζεται να πάει τυπογραφείο:

79 για νομαρχίες.

9 για το Υπ. Προστασίας του Πολίτη

10 συνάδελφοι που πάνε σε Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία

3  Γ. Γ Τουρισμού

13 για τη Γεν. Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας

1 Αγροτικές Φυλακές Αγιάς Χανίων

Στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού του Γ.Λ.Κ.  (Δ 20):

8 Γενικό Χημείο του Κράτους

2 Γ. Γ. Τουρισμού

9 για Νοσοκομεία

9 για Νομαρχίες

Στην Υ. Δ. Ε. του φορέα τους για πιστώσεις:

5 για το ΕΛΚΕΘΕ

325 ιπτάμενοι χειριστές για την ΥΠΑ

12 ΕΘΕΛ

16 για νοσοκομεία

15 ΕΦΕΤ

2 Γ. Γ. Τουρισμού

Στη Δ 21 του Γ. Λ. Κ. :

3  Γ. Γ. Τουρισμού

2  Ρ. Α. Ε.

4  Γ. Γ. Ισότητας

12 ΝΑΤ

1 Γ. Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας

Έχει συνταχθεί Κ. Υ. Α. και διακινείται στα συναρμόδια υπουργεία για υπογραφές :

3 Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

4 Γ. Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας

10 ΓΕΝ

9 για νοσοκομεία

3   ΓΕΣ

3  ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Επίσης, όσοι έχουν καταθέσει αίτηση μεταφοράς και είναι ήδη συνταξιούχοι, παρακαλούνται να αποστείλουν μία σχετικά ενημέρωση στο φορέα τους ώστε να τους ενημερώσουν ότι δε θα μεταφερθούν. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως αυτοί οι συνάδελφοι είναι 262.

Για τους 65 συναδέλφους, που είχαν επιστρέψει στις επιτροπές επειδή οι φορείς υποδοχής δεν τους δέχτηκαν, οι επιτροπές, έχουν ήδη γνωμοδοτήσει και έχουν ξεκινήσει οι Κ.Υ.Α. για να πάρουν όλες τις υπογραφές από τα συναρμόδια υπουργεία.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και να εκδοθούν Φ.Ε.Κ. για όσους περισσότερους γίνεται μέχρι το τέλος του έτους.

Η επιτροπή μεταφορών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 12/12/2010

Σας κοινοποιούμε παρακάτω την ανακοίνωση και όλα τα αρχεία με τις αιτήσεις που πρέπει να γίνουν από όλους όσους μεταφέρονται στο υπουργείο παιδείας .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Σας γνωρίζουμε ότι μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ και κοινοποίηση των υπουργικών αποφάσεων για την μεταφορά πρώην εργαζομένων των εταιριών Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε., Ολυμπιακή Αεροπορία-Υπηρεσίες Α.Ε. και Ολυμπιακή Αεροπλοΐα Α.Ε. σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των Περιφερειακών υπηρεσιών Α/θμιας και Β/θμιας, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παρουσιαστούν στα γραφεία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, Μετρό Αμπελόκηποι), έχοντας συμπληρώσει τα συνημμένα στην παρούσα ανακοίνωση έγγραφα.

Επισημαίνεται ότι προκειμένου η υπηρεσία μας να προβεί στην προσωρινή τοποθέτηση των υπαλλήλων, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να έχουν συμπληρώσει την αίτηση προτίμησης (έγγραφο 1), προσδιορίζοντας τις προτιμώμενες Διευθύνσεις ή Γραφεία Εκπαίδευσης, που ανήκουν στην αντίστοιχη Νομαρχία ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα μεταφοράς τους. Οι υπηρεσίες που υπάγονται στο Νομαρχιακό Διαμέρισμα Αθηνών και στις Νομαρχίες Πειραιά, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής, αναγράφονται στους συνημμένους πίνακες (έγγραφο 3).

Ακολουθούν τα εξής έγγραφα:

3) Πίνακες Υπηρεσιών :

Την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, τα απαραίτητα έγγραφα καθώς και ότι άλλο χρειάζεστε θα τα βρείτε και στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:http://attik.pde.sch.gr/pages/diafora.htm#Dekemvrios2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09/12/2010

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

περίπου ένα χρόνο μετά την απόλυσή μας, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για όλα τα εκκρεμή θέματα που μας αφορούν, με κυρίαρχα την εξόφληση του εφάπαξ ποσού κοινωνικής ενίσχυσης και την ολοκλήρωση της μεταφοράς όλων των συναδέλφων μας, που είχαν καταθέσει την σχετική αίτηση.

Μετά την τελευταία μας συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, προωθούνται οι απαραίτητες διαδικασίες (έκδοση ΚΥΑ κ.α.) από τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών προκειμένου:

 • Να μας καταβληθούν μέσω του ΟΑΕΔ τα 63 εκ. Ευρώ, ως δεύτερη δόση            μετρητών έναντι του συνολικού ποσού (περίπου 20.000 Ευρώ κατ’            άτομο)
 • Να εξοφληθεί το υπόλοιπο ποσό με έκδοση ομολόγου για τον κάθε            συνάδελφο ξεχωριστά, ανάλογα με το υπόλοιπο του ποσού που του            οφείλεται, με βάση τις βεβαιώσεις του εκκαθαριστή και με ημερομηνία            λήξης 30/6/2012.

Οι δυο αυτές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και εντεταλμένοι εκπρόσωποι του Δ.Σ., σε συνεργασία με το Νομικό Σύμβουλο της ΟΣΠΑ, παρακολουθούμε και παρεμβαίνουμε για την όσο το δυνατόν συντομότερη περαίωσή τους.

το θέμα της μεταφοράς των συναδέλφων, παρ’ ότι τα πράγματα δεν κινήθηκαν στους επιθυμητούς για εμάς ρυθμούς, βαίνουν προς τη λήξη τους και δική μας ευθύνη είναι κανείς συνάδελφος να μη μείνει ξεκρέμαστος.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και κατά το παρελθόν τα άτομα της επιτροπής της ΟΣΠΑ, συνεπικουρούμενα και από εθελοντές συναδέλφους, δίνουν καθημερινά μάχη με τις γραφειοκρατικές αντιλήψεις υπηρεσιακών παραγόντων, διαφόρων δημοσίων φορέων υποδοχής των συναδέλφων, αλλά και με το χρόνο που είναι έντονα πιεστικός για όλους μας. Η μόνη αισιόδοξη και ευχάριστη πλευρά αυτής της διαδικασίας, είναι η βοήθεια που έχουμε από την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μπεργελέ και τους διευθυντές του Υπουργείου που έχουν υπό την ευθύνη τους την όλη διαδικασία .

Ενώ λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα, ενώ υπάρχουν συνάδελφοι που δεν ήταν συνδικαλιστές και εθελοντικά συμμετέχουν καθημερινά στην προσπάθεια που γίνεται από όλους μας, υπήρξαν και πάλι οι γνωστές καταγγελτικές φωνές, γνωστών συνδικαλιστών, που προσπαθώντας να καλύψουν την δική τους απουσία, εκδίδουν ανακοινώσεις καταγγέλλοντας για συμπαιγνία τις παρατάξεις «ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ», επειδή συνεχίζουν να είναι παρόντες και να αγωνίζονται από κοινού για να λύσουν όλα τα υπαρκτά προβλήματα.

Βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να σταθούμε σε τέτοιες μικρότητες και να αγνοήσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι από την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, υποταγμένη στις εντολές της τρόικα.  Αυτό που θέλουμε να πούμε στους συνδικαλιστές της «Ενότητας Αερομεταφορών» είναι ότι, η πραγματική ΕΝΟΤΗΤΑ απαιτεί μεγαλοψυχία και αγωνιστική συμμετοχή απ’ όλους μας, μακριά από μικροκομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες.

Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε δράση και αγωνιστική συμμετοχή στους αγώνες ενάντια στα μέτρα λιτότητας και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Συμμετέχουμε από όποια θέση βρισκόμαστε  σήμερα, στους αγώνες των εργαζομένων και συνταξιούχων στην Γενική Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010 που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                     Γρηγόρης Καγκιούζης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19/11/2010

Επιλέξτε το παρακάτω αρχείο για να ενημερωθείτε σχετικά με τις μεταφορές Προσωπικού

http://www.ospa.gr/downloads2/20101119.pdf

Αθήνα 30-10-2010

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η αναγγελία της συγκέντρωσης μας για να πιέσουμε ώστε να συναντηθούμε με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης, για την προώθηση και την τελική ρύθμιση του ζητήματος της καταβολής του ποσού Κοινωνικής Ενίσχυσης και την γρηγορότερη προώθηση των μεταφορών, λειτούργησε θετικά και ορίστηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΟΣΠΑ.Για τον λόγο αυτό η συγκέντρωσή μας την Δευτέρα 1-11-2010 αναβάλλεται και με νεότερη ανακοίνωσή μας θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα της συνάντησής μας με την Κυβέρνηση.

Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΠΑ πιστεύει ότι η κρίσιμη και θετική συμμετοχή σας στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται, δηλώνει σε όλους ότι είμαστε ένα ζωντανό συνδικαλιστικό κίνημα που έχουμε την πρόθεση και τη θέληση να διεκδικήσουμε το δίκαιό μας.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                     Γρηγόρης Καγκιούζης

=====================================================================

Αθήνα 27-10-2010

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μετά τη συγκέντρωσή μας έξω από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής μας διαβεβαίωσε ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε οδηγίες στον κ. Σαχινίδη να ρυθμίσει άμεσα το θέμα των υπαλλήλων της Ολυμπιακής και να βελτιώσει τη πρότασή του για την καταβολή του εφάπαξ ποσού κοινωνικής ενίσχυσης.

Μετά από τρεις μήνες και παρά τη συνάντησή μας πριν 10 ημέρες στο Υπουργείο Οικονομικών όπου μας δόθηκαν εκ νέου διαβεβαιώσεις για την άμεση ρύθμιση των ζητημάτων μας, διαπιστώνουμε παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας ότι διαρκώς για άγνωστους λόγους αναβάλλεται η συνάντηση για την οριστικοποίηση του τρόπου καταβολής των αποζημιώσεων μας.

Παράλληλα στο θέμα των μεταφορών και καθώς είναι σε όλους γνωστό ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστερήσεων λόγω της λήξης του επιδόματος ΟΑΕΔ τον Δεκέμβρη, διαπιστώνουμε μια στασιμότητα εδώ και δύο εβδομάδες, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον προσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος έως την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων.

Για αυτούς τους λόγους, σας καλούμε σε κινητοποίηση – συγκέντρωση την Δευτέρα 1-11-2010 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου και Κοραή), ώρα 11:00΄.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                     Γρηγόρης Καγκιούζης

——————————————————————————————–

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15/10/2010

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετά την τελευταία συγκέντρωσή μας στο ΓΛΚ έχει ξεκινήσει μια συζήτηση με παράγοντες και στελέχη του αρμόδιου υπουργείου προκειμένου να καθορισθεί ο τρόπος εξόφλησης του υπόλοιπου ποσού που αφορά το εφάπαξ πόσο κοινωνικής ενίσχυσης.

Έχουν γίνει  ήδη δύο συναντήσεις όπου διευκρινίστηκαν από την πλευρά μας η απαίτηση για άμεση εξόφληση του ποσού αλλά και η έντονη δυσφορία και αγανάκτησή μας για την καθυστέρηση εξόφλησης του εν λόγο ποσού.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του υπουργείου επιμένουν στην τμηματική καταβολή του ποσού με βάση και την τελευταία τροπολογία που ψηφίσθηκε στην βουλή.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδος θα υπάρξει νέα συνάντηση από την οποία πιστεύουμε ότι θα προσδιοριστούν και οι τελικές προθέσεις του υπουργείου οικονομικών για την καταβολή των χρημάτων.

Αμέσως μόλις μας κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά και για το πλαίσιο της συζήτησης αλλά και για το τελικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα στις συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΓΛΚ τίθεται εκ μέρους μας η απαίτηση για άμεση ολοκλήρωση των τοποθετήσεων στους νέους φορείς και διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια σχετική πρόοδος στο θέμα.

Αναλυτικότερα για τις μεταφορές μπορείτε να ενημερωθείτε στην ενότητα «Μεταφορές Προσωπικού» με σχετική ανακοίνωση.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                     Γρηγόρης Καγκιούζης

===========================================================

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΟΣΠΑ) υπηρετώντας την δυναμική των συναδέλφων όπως προέκυψε από την μαζική τους συμμετοχή στο «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» στις 30.9.2010, ήταν μάρτυρας μιας από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.

Το μήνυμα που προέκυψε απ’ αυτή την συγκέντρωση, ήταν σαφές: «Αν δεν λυθούν όλα τα προβλήματα και για τον τελευταίο εργαζόμενο της Ο.Α, η Κυβέρνηση θα μας βρίσκει ΟΛΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ συνεχώς μπροστά της».

Παρ’ όλες τις «Κασσάνδρες» που ένα χρόνο τώρα διαβεβαιώνουν τους Κυβερνώντες ότι «οι εργαζόμενοι της Ο.Α δεν υπάρχουν» και  έτσι αυτοί νομίζουν ότι μπορούν να τους εμπαίζουν και να τους λοιδορούν, οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας με μία καινούργια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου και Κοραή) την ΤΡΙΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ 11.00 π.μ, αφού εκεί έχουν «βαλτώσει» τα θέματα της μεταφοράς 700 συναδέλφων και της αποζημίωσης όλων των απολυμένων.

Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΗΣ Ο.Α ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ.

ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ:

Η ΥΠΟΜΟΝΗ

ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΖΩΗΣ

ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                     Γρηγόρης Καγκιούζης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΣΠΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

=========


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΠΑ «ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ«

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24/09/2010

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ο αγώνας μας για τη διεκδίκηση υλοποίησης όλων των δεσμεύσεων που προκύπτουν από τον Ν.3717/08 και την ΠΝΠ 16/9/2009 συνεχίζεται.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας μεγάλου αριθμού συναδέλφων, στο Υπουργείο Μεταφορών και την ανεπιτυχή προσπάθεια να συναντήσουμε τον Υπουργό κ. Ρέππα, λόγω συζήτησης νομοσχεδίου στη Βουλή, τα αιτήματά μας κατατέθηκαν εγγράφως στον Δ/ντή του γραφείου του και περιμένουμε πρόσκληση για συνάντηση με τον ίδιο.

Συνεχίζοντας την παρέμβασή μας για το θέμα της μεταφοράς των συναδέλφων, στείλαμε ήδη επιστολή σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς, εκθέτοντας αναλυτικά το πρόβλημα και ζητώντας την παρέμβασή τους για άμεση λύση.

Επίσης, ζητήσαμε για άλλη μια φορά συνάντηση με τον Υπουργό  Οικονομικών, προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της καταβολής του υπολοίπου του εφάπαξ ποσού κοινωνικής ενίσχυσης.

Για όλες αυτές τις εκκρεμότητες αλλά και προκειμένου να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό το έγκλημα της εκχώρησης του Εθνικού μας Αερομεταφορέα στα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα έναντι «πινακίου φακής», ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους , απ’ όλη την Ελλάδα, σε συγκέντρωση έξω από τις αίθουσες αναχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ώρα 11:00, ένα χρόνο μετά την αναγκαστική απομάκρυνσή μας από τους χώρους εργασίας μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δώσουμε ένα βροντερό «παρών» και θα καταγγείλουμε την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης και όσα γίνονται ή σχεδιάζονται εις βάρος μας.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                     Γρηγόρης Καγκιούζης

Δελτίο  Τύπου

Σας ενημερώνουμε πως στις 22/09/2010, στις 11:00 π.μ., θα προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με θέμα την τραγική καθυστέρηση στη διαδικασία μεταφοράς σε φορείς του δημοσίου 2.500 απολυμένων από τον Εθνικό Αερομεταφορέα, ένα χρόνο πριν.

Στόχος μας είναι η επίσπευση της διαδικασίας και το ξεπέρασμα του όποιου προβλήματος δημιουργούν οι φορείς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ξεκινάμε την Τετάρτη από το Υπουργείο που είναι αρμόδιο για το Νόμο 3717/08, που αφορά τους απολυμένους της δημόσιας Ο.Α., και οι αγώνες θα εξαπλωθούν σε όλα τα σημεία της Ελλάδας και σε όλους τους φορείς που εδώ και 6 μήνες δεν έχουν προχωρήσει τις μεταφορές μας.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στους συναδέλφους μας συμβασιούχους, οι οποίοι ξεκίνησαν κινητοποιήσεις στον Ο.Α.Ε.Δ., με στόχο την πληρωμή των αναδρομικών τους από το ταμείο ανεργίας, το οποίο τους παρακρατείται 1 χρόνο τώρα. Ο χρόνιος εμπαιγμός των συναδέλφων μας συμβασιούχων πρέπει να σταματήσει και το Υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να περάσει άμεσα την τροπολογία που διορθώνει την κατάφορη αδικία εις βάρος συμβασιούχων της Ο.Α.).

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                     Γρηγόρης Καγκιούζης

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20/09/2010

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9/2010  ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00, ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ  ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                     Γρηγόρης Καγκιούζης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΠΑ

http://www.ospa.gr/downloads2/20100917.pdf

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16/9/2010

1)ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΣΠΑ

http://www.ospa.gr/downloads2/20100916b.pdf

2)ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

http://www.ospa.gr/downloads2/20100916a.pdf

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14/9/2010

Σας ανακοινώνουμε ότι με πρωτοβουλία του ΔΣ του ΠΟΛΚΕΟΑ θα γίνει  εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 29/9/2010 και ώρα 10:00—13:00 στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7/9/2010 ΩΡΑ 14:30

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Με απόφαση του Δ.Σ. της Ο.Σ.Π.Α., αφού συζητήθηκε εκτενώς, παρουσία του νομικού μας συμβούλου, η τελευταία νομοθετική ρύθμιση του Ν.3871/10  άρθρ. 49, σχετικά με τον τρόπο καταβολής του «εφάπαξ ποσού κοινωνικής ενίσχυσης», ζητήθηκε η νομική γνωμάτευση εις ότι αφορά την τροποποίηση των διατάξεων του Ν. 3717/08.

Αυτή μας κατατέθηκε σήμερα και την δημοσιεύουμε, προκειμένου να έχουμε όλοι απευθείας ενημέρωση για την νομική πλευρά του θέματος.

Εις ότι αφορά την συνδικαλιστική διεκδίκηση, το Δ.Σ. της Ο.Σ.Π.Α., έχει ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό. Βεβαίως η καλοκαιρινή «ραστώνη» όσο και οι Κυβερνητικές εξελίξεις στο θέμα του ανασχηματισμού καθυστερούν αυτήν την συνάντηση, η οποία θα επιδιωχθεί με οποιονδήποτε τρόπο αμέσως μετά την επιστροφή των Κυβερνητικών στελεχών από την διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                     Γρηγόρης Καγκιούζης

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ  ΟΣΠΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26/8/2010 ΩΡΑ 13:00

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

η απουσία ενημέρωσης το τελευταίο 20ήμερο, οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι τόσο ο κρατικός μηχανισμός όσο και η Κυβέρνηση βρίσκονται …… σε διακοπές.

Παρ’ όλα αυτά από την πλευρά μας παρεμβαίνουμε όπου βρίσκουμε υπεύθυνους και σε όποιο επίπεδο μπορεί και πρέπει να προωθηθούν διαδικασίες που μας αφορούν.

Για το θέμα του εφάπαξ ποσού κοινωνικής ενίσχυσης αφ’ ενός έχουμε μ’ επιστολή μας ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας , αφ’ ετέρου έχουμε αναθέσει στον νομικό μας σύμβουλο να εξετάσει από νομική άποψη την συνταγματικότητα της εν λόγω ρύθμισης.

Για το θέμα της μεταφοράς  στους φορείς του  δημοσίου, οι συμμετέχοντες στην επιτροπή της ΟΣΠΑ σε καθημερινή βάση παρεμβαίνουν τόσο στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και στο ΓΛΚ για συντομότερη προώθηση των ΚΥΑ που έχουν ήδη σταλεί εκεί. Σύντομα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για όλους τους φορείς.

Για το θέμα της μεταφοράς στην ΥΠΑ των Ι/Χ  και των μηχανικών Β1, Β2 και C έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Μεταφορών, στα πλαίσια της παρέμβασης που έκανε η ΟΣΠΑ στις αρχές του μήνα.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος                                                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Χαλβατζής                                                                                 Γρηγόρης Καγκιούζης

==========================================================================

Advertisements

15 Responses to ΝΕΑ ΤΗΣ Ο.Σ.Π.Α

 1. Ο/Η Margaritas λέει:

  Καμιά ενημέρωση για τις μεταφορές θα έχουμε ή μας απασχολούν μόνο τα λεφτά;

  • Ο/Η MODERATOR λέει:

   Αγαπητε Αναγνωστη, αυτο εδω ειναι ενα ιστολογο και οχι το υπουργειο Μεταφορων….Οτιδηποτε μαθαινουμε δημοσιευουμε, δεν κανουμε διακρισεις σε συνταξιουχους η μεταταγεντες, θα παρακαλουσα να μην υποδεικνειεις τι ενδιαφερει τους δημιουργους του ιστολογιου…..αναλογισου , οτι για να «στηθει» αυτος ο τοπος καποιοι δουλευουν χωρις χρηματα και μονο επειδη τιμουν την εταιρεία που εργαζοντουσαν. Οποτε σε παροτρυνω αν εχεις καποια πληροφορηση να μας ενημερωσεις να τη δημοσιευσουμε….

   • Ο/Η Tsoukala Anna λέει:

    Poli sosto to sxolio sou!!!

    • Ο/Η Margaritas λέει:

     Άσε με να μαντέψω. Είσαι συνταξιούχος και το υπόλοιπο της αποζημίωσής σου είναι αρκετά …ζουμερό.
     Τυχαίο; Δεν νομίζω.
     Κατά τα άλλα, πράγματι πολύ καλό το σχόλιο του διαχειριστή παρόλο που είχε τη μύγα και ως εκ τούτου μυγιάστηκε.

     • Ο/Η MODERATOR λέει:

      Αφου μεσω του αρχικου σχολιου σου συστηθηκες σαν μεταταγομενος, ξανασχολιαζεις με την «μαντεψια» του οτι εγω σαν δαχειριστης ειμαι συνατξιουχος……..Και που ειναι το προβλημα σου συναδελφε;;; Επειδη δεν «καρφωνομαι» σαν «παρτακιας» οπως εσυ;;; Αυτη η νοοτροπια μας εδωσε σαν προβατα στο λυκο και τωρα τα πληρωνουμε…και οχι μονο το πληρωνουμε, στηνουμε και ενα ιστολογιο για την πληροφορηση απεναντι στην αντι-πληροφορηση και ερχεσαι να σχολιασεις θεμα για την «παρτη» σου και οταν τρως πορτα, επανερχεσαι να ολοκληρωσεις την διαιρετικη σου νοοτροπια…..Αυτο το ιστολογιο ειναι για ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΜΕΤΑΤΑΣΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΠΙΛΟΤΟΥΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ , ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ, ΣΥΝΟΔΟΥΣ, ΕΛΑΣΜΑΤΟΥΡΓΟΥΣ , ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ……Υπαρχει και η σελιδα της ΟΣΠΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙς ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΣΟΥ…..Ενα ρητο λεει «Μια κοινωνια προβατων θα αναζητα παντα μια κυβερνηση λυκων» τυχαιο; δεν νομιζω….
      Για την ιστορια:
      Το Αρχικο σου σχολιο με του πρωτοεγραψες εδω:
      «Καμιά ενημέρωση για τις μεταφορές θα έχουμε ή μας απασχολούν μόνο τα λεφτά;»
      Και η Αρχικη απαντηση μου : »
      «Αγαπητε Αναγνωστη, αυτο εδω ειναι ενα ιστολογο και οχι το υπουργειο Μεταφορων….Οτιδηποτε μαθαινουμε δημοσιευουμε, δεν κανουμε διακρισεις σε συνταξιουχους η μεταταγεντες, θα παρακαλουσα να μην υποδεικνειεις τι ενδιαφερει τους δημιουργους του ιστολογιου…..αναλογισου , οτι για να “στηθει” αυτος ο τοπος καποιοι δουλευουν χωρις χρηματα και μονο επειδη τιμουν την εταιρεία που εργαζοντουσαν. Οποτε σε παροτρυνω αν εχεις καποια πληροφορηση να μας ενημερωσεις να τη δημοσιευσουμε….»

      • Ο/Η Margaritas λέει:

       Πάλι εκτός τόπου και χρόνου είσαι. Το σχόλιό μου ήταν απάντηση στην Tsoukala Anna. Το αρχικό μου σχόλιο είχε αποδέκτη την ΟΣΠΑ. Έφαγα πόρτα? Δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο.
       Απαιτώ τη διαγραφή του λογαριασμού μου καθότι είσαι προσβλητικός. Πιθανολογώ πως είσαι και ΠΑΣΟΚος. Με την ευκαιρία να σε ευχαριστήσω για το ΔΝΤ που μου φόρτωσες στην πλάτη ψηφίζοντας το κώμα που ξεπούλησε την Ελλάδα.
       Λοιπόν, διέγραψέ με πορτιέρη…

      • Ο/Η MODERATOR λέει:

       «Οπως τα λες» , ειμαι πρασινοφρουρος (αλλωστε αν δεΙς και το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μου ιστολογιο, αποδυκνειυεται αυτο, ΑΛΗΘΙΝΑ-ΨΕΜΑΤΑ), διεγραψε το λογαριασμο σου μονος σου, οπως εκανες subscribe κανε unsubscribe, μονο πριν κανεις unsubscribe πες μας τι γνωριζεις γα το ΔΝΤ , Γιατι οτι γνωριζω εγω σαν Πασοκος το εχω πει ΕΔΩ οΙ ΠΟΡΤΕς «ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

 2. Ο/Η Margaritas λέει:

  Το σχόλιό μου απευθύνονταν στην ΟΣΠΑ. Δεν κάνω υποδείξεις ούτε υπονόησα πως γίνονται διακρίσεις. Ευχαριστώ.

 3. Ο/Η MΠΟΥΖΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ λέει:

  YΠΑΡΧΟΥΝ 38 ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥΣ , ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 3000 ΕΥΡΩ . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥΣ . Ο ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΥΤΗ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΣΠΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ? ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΤΕ.

  • Ο/Η MODERATOR λέει:

   Παιδια το ιστολογιο αυτό δεν έχει δημιουργηθεί απο συναδέλφους που έχουν σχέση με την ΟΣΠΑ. Απλά αναρτούμε τις ανακοινώσεις της ΟΣΠΑ εδω για να είστε ενήμεροι….Για επιμέρους λεπτομέρεΙες επικοινωνηστε με την ΟΣΠΑ…Επειδή όμως προσωπικά σαν συνταξιουχος δεν έχω πληρωθεί απο τον ΟΑΕΔ την προκαταβολη αποζημιωσης και γνωρίζω σε παρόμοια θέματα πως λειτουργούν εκει, αυτό που εχω να σου πω είναι οτι , σε οτιδήποτε υπάρχει νομική ασάφεια , είναι όλοι τους στα κεντρικά του ΟΑΕΔ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΟΙ και αργούν τις διαδικασίες….. Για μια κατάσχεση που εκκρεμεί εις βάρος μου και ενω δεν έχω πληρωθεί εδώ και 2 μήνες, ο ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΜΕ ΠΛΗΡΏΝΕΙ παρόλο που η κατάσχεση αυτή έχει γίνει παρανόμως και το γνωρίζει και ο Διευθυντής και ο νομικος Συμβουλος…Δημιουργούν έντεχνα «νομικά» κολλήματα για να καθυστερούν τις πληρωμές και αυτό το λέω υπεύθυνα , αφού και εξωδικα τους εχω στείλει και 15 φορές εχω εισβάλλει στα γραφεία τους……Ο νοων νοήτω.

 4. Ο/Η nansy Athanassiou λέει:

  700 ειναι τωρα προς μεταφορα οπως λεει η ανακοινωση ? γιατι στο αεροδρομιο προχθες το νουμερο ηταν 2200 ! αλλαξε κατι να πουμε μπραβο η δεν λεμε τα σωστα νοθμερα στις ανακοινωσεις.

  • Ο/Η MODERATOR λέει:

   Νανσυ, φοβαμαι οτι απευθυνεις το ερωτημα σε λάθος «χωρο».?Το στολογιο εδω δημιουργηθηκε για να ενημερωνει και μαλλον το ερωτημα σου απευθυνεται στην ΟΣΠΑ.Στο ιστολογο εδω δεν συμετεχουν συνδικαλιστες και το μονο που κανουμε αναφορικα με την ΟΣΠΑ ειναι να αναδημοσιευουμε οτ κοινοποιει, ευχαριστω.

 5. Ο/Η MODERATOR λέει:

  Νανσυ,φυσικα και και ειναι 2200,αλλα διακινδυνευοντας το θα σου πω οτι αν δεν ειναι ακομα μια προχειρη ανακοινωση της ΟΣΠΑ,εννοει 700 ατομα που ειναι αμεσα να βγει το φεκ και το θεμα τους εχει βαλτωσει.

 6. Ο/Η nansy Athanassiou λέει:

  Με καλυψε η απαντηση σου , σε ευχαριστω.

 7. Ο/Η μπαμπηs χατσηs λέει:

  μην κοιτατε μονο την παρτη σαs,εξω ειπαρχουν 800 συμβασιουσοι που περημεναν η περημενουν κατι απο εσαs.καντε κατι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s