Η Ανικανότητα γίνεται Αθλος……


Σε άρθρο της Απογευματινής η υπογράφουσα (το άρθρο) Αγγελική Γυπάκη προσπαθεί να μας παρουσιάσει γράφοντας μερκές γραμμές την «μεγάλη» επιτυχία της κυβέρνησης (μέσω της εκκαθαριστκής εταρίας Εθνική Κεφαλαίου) να εξοικονομήσει χρήματα μέσω της πώλησης των αεροσκαφών της πρώην Ο.Α. , κα μάλιστα σε «πολύ καλή » τιμή…….Εμείς παραθέτουμε το άρθρο, και απλά διευκρινίζουμε οτι η υπογράφουσα αυτό , έχει δατελέσει υπεύθυνη στο γραφείο τύπου της παλαιάς Ο.Α. …..Αφήνουμε τα συμπεράσματα στον αναγνώστη:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκκαθάριση της πάλαι ποτέ κραταιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας, που από τον περασμένο Οκτώβριο πέρασε στα χέρια του ομίλου ΜΙG.

Παρά τα προβλήματα που προκαλεί μια τέτοια επιχείρηση, πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα -η εικόνα που μεταφέρεται από κύκλους των εκκαθαριστών είναι ότι τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας δεν αφέθηκαν στην τύχη τους, όπως πολύ εύκολα θα μπορούσε κάποιος να εικάσει με βάση την πρότερη κακή εμπειρία της δημόσιας διαχείρισης.

Αντίθετα, υποστηρίζεται ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται για την αξιοποίησή τους προσεγγίζει το φιλόδοξο στόχο να εξοικονομηθούν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη των πιστωτών της Ο.Α., που σε ένα μεγάλο βαθμό αφορούν νομικά πρόσωπα του Δημοσίου.

Σχεδόν εννέα μήνες μετά την απομάκρυνση των περίπου 1.500 εργαζομένων των Ολυμπιακών Αερογραμμών, το έργο των εκκαθαριστών έχει επικεντρωθεί στην πώληση με ικανοποιητικό αντίτιμο των αεροσκαφών της εταιρείας και στη διακοπή των δαπανών από τη λειτουργία των 30 σταθμών του εξωτερικού.

Το τελευταίο ήταν και παραμένει -σε πολύ μικρότερο πλέον βαθμό- το πιο επίπονο έργο των εκκαθαριστών, καθώς είχαν να διαχειριστούν απολύσεις και εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων υπό διαφορετικό νομικό καθεστώς για κάθε περίπτωση (30 διαφορετικά εργατικά δίκαια κ.λπ.).

«Σταματήσαμε την οικονομική αιμορραγία στο εξωτερικό» δηλώνει στην «Α» ο ειδικός πληρεξούσιος της Εθνικής Κεφαλαίου για την εκκαθάριση των Ολυμπιακών Αερογραμμών Δημήτρης Γεωργαράκης, ενώ είναι θέμα ημερών να κλείσουν και οι δύο τελευταίοι σταθμοί των Ο.Α. σε Ισπανία και Γαλλία.
Στο μεταξύ, μετά από διαγωνισμό -ο δεύτερος κατά σειρά, αφού ο πρώτος κηρύχθηκε άγονος λόγω μη ικανοποιητικών προσφορών-πωλήθηκαν στη βελτιωμένη τιμή των 14 εκατ. δολαρίων τα 7 Boeing 737 ιδιοκτησίας των Ο.Α. Αγοραστής είναι μια αμερικανική εταιρεία μίσθωσης αεροσκαφών και η σύμβαση θα υπογραφεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η αρχική προσφορά ήταν για 10 εκατ. δολάρια, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Επίσης, εντός των επόμενων ημερών προκηρύσσεται και ο διαγωνισμός για την πώληση των 11 ελικοφόρων αεροσκαφών από την πώληση των οποίων προσδοκάται έσοδο 20 εκατ. δολαρίων. Μάλιστα, για την αγορά των αεροσκαφών αυτών φέρεται να εκδηλώνει ενδιαφέρον το υπουργείο Άμυνας για τη χρησιμοποίησή τους σε επιχειρήσεις αεροδιακομιδής.

Τέλος, υπό πώληση –μέσω της εταιρείας Lazzard- τελούν και τα 4 αεροσκάφη τύπου Air-bus ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου, τα οποία ανέλαβαν να συντηρούν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, ώστε να μείνουν αξιοόπλοα μέχρι την παράδοσή τους. Το ποσό που αναμένεται να πάρει το Δημόσιο από την πώληση αυτή ανέρχεται σε 90 εκατ. δολάρια.

Αγγελική Γυπάκη

ΠΗΓΗ  :  ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Υ.Γ. «υποστηρίζεται ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται για την αξιοποίησή τους προσεγγίζει το φιλόδοξο στόχο να εξοικονομηθούν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη των πιστωτών της Ο.Α»

Ποιά «πηγή»σας Κα Γυπάκη το «υποστηρίζει» αυτό; Πώς χαρακτηρίζεται ενα στόχο φιλόδοξο, απο την στιγμή που έχετε «μαύρα μεσάνυχτα» απο τις τιμές που «πιάνουν» αεροπλάνα πρός πώληση στην παγκόσμια αεροπορική αγορά; Σε ανταπάντηση οι εργαζόμενοι της παλαιάς Ο.Α. το χαρακτηρίζουμε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΣΟ-ΟΣΟ…..

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s