Η Σημερινή Συγκέντρωση στο Γ.Λ.Κ.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η σημερινή συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που πραγματοποιήθηκε μετά απο το κάλεσμα της ΟΣΠΑ, ήταν μια πετυχημένη συγκέντρωση απο την άποψη οτι παρευρέθηκαν εκεί πολλοί συνάδελφοι και γενικά η συμετοχή μας ήταν μεγάλη. Το προεδρείο της ΟΣΠΑ συναντήθηκε με 2 Γενικούς Διευθυντές του ΓΛΚ και κατα την διάρκεια της συνάντησης όλοι οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι, απέκλεισαν με πανώ την οδό Πανεπιστημίόυ για περίπου 1 ώρα. Το προεδρείο στο τέλος της συνάντησης μας ενημέρωσε , οτι συζήτησε για όλα τα θέματα που μας αφορούν και πως σχετικά με τις μετατάξεις πήραν κάποιες διαβεβαιώσεις οτι σε «επίπεδο υπογραφών» θα επισπευστούν οι εκδόσεις των σχετικών ΦΕΚ ώστε αυτές να πραγματοποιηθούν σε πιο γοργούς ρυθμούς.Για τα λοιπά θέματα θα υπάρχει πιο αναλυτική ενημέρωση απο τη σελίδα της ΟΣΠΑ εδω εντός της ημέρας.Το ουσιαστκότερο που προέκυψε (απ ότι καταλάβαμε όλοι εμείς οι παρευρισκόμενοι) είναι ότι κανονίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή επίσημη συνάντηση παρουσία και του αρμόδιου υφυπουργού, ώστε να συζητηθούν όλες οι εκρεμμείς  διαδικασίες (εφάπαξ, μετατάξεις κλπ). Ακολουθεί ενα μκρό απόσπασμα βίντεο  απο τη σημερινή συγκέντρωση, που όντως απο πλευράς συμετοχής ήταν πολύ ενθαρυντική.

Γιάννης Αέρας.

Συνάδελφοι  σήμερα με τον κόσμο που κατέβηκε στο ΓΛΚ είχαμε όλα τα εχέγγυα για να πιέσουμε ώστε να πάρουμε κάτι παραπάνω από διαβεβαιώσεις .Αλλά για μια ακόμα φορά ,παρόλο που για κάποιο διάστημα της ώρας η Πανεπιστήμιου παρέμεινε κλειστή ,ο  αποκλεισμός εκφυλίστηκε  όταν κατέβηκε η Οσπα για να ενημερώσει.

Ας ξεκινήσουμε με τις μεταφορές των συναδέλφων .Το πρόβλημα εστιάστηκε στα 700 άτομα τα όποια έχουν σκαλώσει λογω ΓΛΚ. Η οσπα τους είπε ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα χρόνου από την ημέρα που έρχεται το Φεκ στο ΓΛΚ, μεχρι την ημέρα που φεύγει .Συμφωνήθηκε λοιπόν μια διαδικασία η όποια θα μικρύνει πολύ αυτόν τον χρόνο .ΔΗΛ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ  ΟΙ ΚΥΑ ΤΟ ΠΟΛΥ 15 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΓΛΚ. Πάντως χθες το βράδυ προωθήθηκε μια διαδικασία 470 συναδέλφων από τους 700 ,που από τις 5 Ιουνίου είχαν μείνει στάσιμοι.

Όσον αφορά το υπόλοιπο του εφάπαξ ειπώθηκε ότι την Παρασκευή θα γίνει συνάντηση της ΟΣΠΑ με διευθύνσεις του Υπουργείου Οικονομικών και του ΓΛΚ για να μας ενημερώσουν για την τελική τους θέση όσον αφορά την καταβολή του ποσού .Πιστεύουν ότι την Παρασκευή θα έχουν συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα πάρουμε το υπόλοιπο των χρημάτων μας.

Και….πάμε σαν άλλοτε!!!!!!

ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s