Την αποζημίωσαν 11 χρόνια μετά για την πτώση του Falcon και αφού είχε πεθάνει


Το παρακάτω άρθρο έχει να κάνει με μία μαύρη σελίδα στην  ιστορία του πρώην Εθνικού μας Αερομεταφορέα.Αφορά το περιστατικό με το Falcon , όπου έχασαν τη ζωή τους έλληνες δπλωμάτες και συνοδοί τους κατά τη διάρκεια αναταράξεων σε πτήση προς το Βουκουρέστι.Τα πληρώματα της πτήσης αυτής ήταν πρώην συνάδελφοί μας και το περιστατικό έγνε στις 14 Σεπτεμβρίου 1999.

Ο λόγος για τη μητέρα του δημοσιογράφου Δημ. Πανταζόπουλου που έχασε τη ζωή του μαζί με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη.

Ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 190/20110 απόφασή του επιδίκασε το ποσό των 161.408 ευρώ στην μητέρα του δημοσιογράφου Δημ. Πανταζόπουλου, ο οποίος έχασε την ζωή του μαζί με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη, το γιο του Νικόλαο και άλλα τέσσερα άτομα, κατά τις αναταράξεις του Falcon πάνω από το Βουκουρέστι στις 14 Σεπτεμβρίου 1999. Κατά το συμβάν αυτό εκτός από ότι έχασαν την ζωή τους επτά άτομα και είχαν τραυματιστεί ακόμα τέσσερα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο θάνατος των επιβατών του Falcon, οφείλεται σε «βαρύτατη αμέλεια» του κυβερνήτη του αεροσκάφους, ο οποίος παρά το ότι ήταν έμπειρος πιλότος, «δεν κατέβαλε την επιμέλεια την οποία όφειλε εκ των περιστάσεων και του επαγγέλματος που μπορούσε να καταβάλει».

Η μητέρα του Πανταζόπουλου, αναφέρεται στην δικαστική απόφαση, από τον αδόκητο θάνατο του γιου της δοκίμασε εντονότατη ψυχική οδύνη, η οποία επιτείνεται περαιτέρω, καθώς από αυτόν «είχε προσδοκία ηθικής και οικονομικής στήριξης».

Κατόπιν αυτών ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας που ζητούσε να αναιρεθεί εφετειακή απόφαση που είχε επιδικάσει το ποσό των 161.408 υπέρ της μητέρας του άτυχου δημοσιογράφου.

Τελικά το ποσό της αποζημίωσης θα λάβει κληρονόμος της μητέρας του Πανταζόπουλου καθώς απεβίωσε πριν εκδοθεί η τελεσίδική απόφαση του Αρείου Πάγου για τον γιο της.

ΠΗΓΗ-Newsit.gr

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s