Άγονος ο διαγωνισμός για τα τέσσερα Airbus Α340 της Ολυμπιακής


Άρθρο από το Hellenic Business (www.hbnews.gr)

Άγονος ο διαγωνισμός για τα τέσσερα Airbus Α340 της Ολυμπιακής

Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών  για μεγάλο ακόμη χρονικό διάστημα θα παραμείνουν τα τέσσερα Α340 αεροπλάνα των Ολυμπιακών Αερογραμμών  για τα οποία αν και είχε βρεθεί πλειοδότης ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, πρόσφατα απέσυρε την προσφορά του.

Ο διαγωνισμός, που διενήργησε η εταιρεία Lazard για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου, ανέδειξε πλειοδότη την αμερικανική εταιρεία Cirrus η οποία όμως απέσυρε για άγνωστους λόγους την προσφορά των 95 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση ανέμενε η σχετική εξαγορά να είχε ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2011, ωστόσο μετά την εξέλιξη αυτή ο εν λόγω διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος και θα επαναπροκηρυχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα Α340 τα οποία εκτελούσαν τα δρομολόγια σε ΗΠΑ και Καναδά, αποτιμήθηκαν στις αρχές του περσινού έτους σε 180 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή υπογράφεται εντός των προσεχών ημερών η σύμβαση ύψους 25 εκατ. ευρώ περίπου για την πώληση των επτά αεροσκαφών Boeing 737 της παλαιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας στην εταιρεία Aer Sales.

Ο σχετικός διαγωνισμός είχε διενεργηθεί από τον εκκαθαριστή της ΟΑ, Εθνική Κεφαλαίου, εταιρεία που ενδέχεται να αναλάβει και την εκκαθάριση της Eurocypria. Επισημαίνεται ότι, τα 7 ιδιόκτητα Boeing 737 – 400 της «παλαιάς» ΟΑ είχαν εκτιμηθεί πρόπερσι στα 56 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η Εθνική Κεφαλαίου αναμένει την απόφαση του υπουργείου Εθνικής ’μυνας για την απευθείας πώληση των 11 ελικοφόρων ATR, τα οποία προορίζονται είτε για αεροδιακομιδές ή για τη μετατροπή τους σε αεροσκάφη αεροναυτικής συνεργασίας. Τα εν λόγω αεροσκάφη στις αρχές του 2009, είχαν αποτιμηθεί μεταξύ 22 – 27 εκατ. ευρώ.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s